Arkitektkontor Stockholm

Letar du efter ett arkitektkontor i Stockholm?

Då är du på helt rätt plats.  Stockholm Hongkong AB är en modernt arkitektkontor i Stockholm, med kompetens inom både konstruktion och arkitektur, vilket ger oss precis rätt kompetens för att lösa avancerade problem inom arkitektur. I vår portfolio kan du få insyn i tidigare projekt, och en känsla för hur vi arbetar.

Vi är flera arkitekter och konstruktörer på vårt arkitektkontor i Stockholm, vilket gör att vi är bra på att hitta de unika och smarta lösningar som krävs. Bra arkitektur kräver komplexa lösningar, som tar hänsyn till en rad olika faktorer, däribland estetik, hållbarhet och ekonomi. Vår breda kompetens gör att vi kan lösa den typen av problem på ett effektivt sätt.

Vårt arkitektkontor i Stockholm – Några anledningar att välja oss

  • Kompetens inom både konstruktion och arkitektur
  • Väl utvecklat byggekonomiskt tänk
  • Internationell byrå med lokal spetskompetens
  • Unik approach till varje projekt
  • Miljövänliga lösningar

Miljö och hållbarhet i fokus på vårt arkitektkontor i Stockholm

Vi strävar efter att varje projekt ska medföra en hållbar och hälsosam vardag för människor i Stockholm. I praktiken sker detta genom att vårt arkitektkontor i Stockholm lägger stort fokus på miljöns utformning, materialval, inomhusklimat, ljusförhållanden och funktion.

Våra lösningar baseras därför på ett modernt och väl utvecklat miljötänk, som kortfattat handlar om att ta hänsyn till hur byggnaden fungerar i sin lokala miljö och vilken påverkan den har på sin omgivning. Det är viktigt att det här tänket finns med redan på planeringsstadiet hos ett arkitektkontor i en storstad som Stockholm. Dessutom är långsiktig tålighet hos byggnaderna viktigt för att spara vår miljö.

Vår historia

Stockholm Hongkong  AB startades 2015, då nuvarande delägare, samtliga med olika bakgrunder inom byggbranschen, inledde de första diskussionerna om hur man kunde driva ett mer effektivt arkitektkontor. Oavsett infallsvinkel, storlek och typ av projekt, landade alltid svaret i att arkitekter och konstruktörer bör arbeta tätt tillsammans tidigt under projekten.

Maximerade projektvärden

De senaste årens marknadssituation med rekordhöga fastighetspriser runt om i landet, framför allt i Stockholmsregionen, kräver ett större byggekonomiskt tänk hos arkitektkontor i Stockholm än tidigare. Stockholm Hongkong AB bidrar med just detta, och har utvecklat ett marknadsperspektiv i vår projektering.

Vi har byggt upp en stor kompetens för att maximera projektvärden utan att tappa fokus på de arkitektoniska, estetiska och funktionella parametrarna.
Stockholm Hongkong AB har som ambition att bli ett internationellt arkitektkontor med lokal spetskompetens.

Kontakta oss om du letar efter ett arkitektkontor i Stockholm

Om du behöver en arkitektkontor i Stockholm, tveka inte att höra av dig. Vi nås på telefon 08-83 28 70 och via mail på info@stockholmhongkong.com. Det går också bra att fylla i kontaktformuläret här på hemsidan så hör vi av oss så fort vi kan. Välkommen till Stockholm Hongkong AB!